Start Whats app gesprek met Godu | Klarna Achteraf betalen

Traagschuim matrassen

Traagschuim is een schuim dat zacht wordt als het door lichaamstemperatuur wordt verwarmt. Door deze warmte vormt het matras naar de lichaamsvorm en daardoor voelt het aan alsof je in een perfect passende mal ligt, zonder drukpunten; alsof je zweeft. Zo lig je niet alleen prettig en fijn, het is ook nog eens ergonomisch. Deze comfortabele ligging zorgt voor een minimale belasting van je spieren en gewrichten. Hierdoor zijn traagschuim matrassen zeer geschikt voor mensen met lichamelijke klachten.

De naam traagschuim; waar komt het vandaan?

Traagschuim werd oorspronkelijk ontwikkeld voor gebruik in de ruimtevaart om de druk op het lichaam van de astronauten tijdens de lancering te verminderen. Daarom wordt het ook wel NASA-schuim genoemd. Omdat het schuim langzaam reageert, wordt het traag-schuim genoemd. Een matras van traagschuim zakt langzaam in als je erop gaat liggen en veert ook weer langzaam terug als je van het matras af gaat. Na verdere ontwikkeling is het nu ook verkrijgbaar op de consumentenmarkt.

De voordelen van een traagschuim matras van godu-slapen.nl

  • Het matras past zich aan aan de contouren van je lichaam
  • Doordat het matras zich aan je lichaamsvorm aanpast, is het drukverlagend
  • Hiermee voorkom je ook kuilvorming in je matras
  • Traagschuim voelt warm en tegelijk stevig aan
  • Traagschuim matrassen hebben een zeer hoog ligcomfort
  • Traagschuim is van nature anti-allergisch
  • Een matras van traagschuim is voor langere tijd achtereen te gebruiken, het risico op doorliggen is aanmerkelijk kleiner dan bij andere type matrassen.
  • Een traagschuim matras is zeer geschikt voor mensen met gewrichtsklachten en rugklachten.
  • En voor iedereen die goed voor zijn spieren en gewrichten wil zorgen.

Enkele nadelen van een traagschuim matras

Een matras van traagschuim heeft ook enkele nadelen. Door de trage werking kan omdraaien en woelen wat lastiger zijn. Daarnaast zijn traagschuim matrassen ook minder geschikt in slaapkamers met grote temperatuurverschillen. In de winter, als je in een koude slaapkamer komt, kan het matras in eerste instantie koud en stijf aanvoelen. Dan duurt het eventjes voordat het matras warm en soepel is geworden door jouw lichaamswarmte.

Andersom geldt ook; in de zomermaanden als het warm is, is het matras al warm en soepel en kun je er iets verder in wegzakken dan je gewend bent. Een slaapkamer met een gemiddelde temperatuur is het allerbeste voor een traagschuim matras.

Traagschuim matrassen koop je bij godu-slapen.nl

Wil je verzekerd zijn van een traagschuim matras van een hoogwaardige kwaliteit? Ga dan naar godu-slapen.nl. Wij leveren traagschuim matrassen in verschillende formaten en worden gratis geleverd in heel Nederland en België. Wil je meer informatie? Neem dan gerust contact op met de klantenservice en wij voorzien je graag van advies.