Start Whats app gesprek met Godu | Klarna Achteraf betalen

Polydaun 15 dons hoofdkussen 60 x 70 cm

Omschrijving Polydaun 15 dons hoofdkussen 60 x 70 cm

Heb je een donzen dekbed aangeschaft en wil je de set compleet maken met een donzen kussen? Dan is het donzen hoofdkussen van Polydaun een geweldige keuze! Het hoofdkussen is heerlijk zacht en biedt een optimale nachtrust, iedere dag weer. Het kussen heeft een zeer hoge duurzaamheid en vanwege de uitstekende kwaliteit komt het hoofdkussen met een volledige fabrieksgarantie van 2 jaar.

Vulling van 15% dons: Het donzen hoofdkussen van Polydaun is gevuld met 15% eendendons en 85% eendenveertjes DIN EN12934 en is RDS traceerbaar. Zo weet je waar het dons voor de vulling van jouw kussen vandaan komt en weet je zeker dat hier geen dierenleed bij komt kijken! Het hoofdkussen is van absolute topkwaliteit en is heerlijk zacht en licht van gewicht.

Tijk van katoen: Het hoofdkussen uit de dons-serie van Polydaun heeft een heerlijk zachte tijk, gemaakt van 100% Jaquard katoen Nomite streep dessin. Nomite is een zeer fijn geweven tijk, zo fijn dat huisstofmijt hier niet doorheen kan kruipen. Het hoofdkussen is dus uitermate geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie en voorkomt overige allergieën door het weren van bacteriën, schimmels en stof.

Vochtregulerende werking: Het hoogwaardige hoofdkussen van Polydaun heeft een perfecte vochtregulerende werking. Hierdoor is overmatig transpireren en klam wakker worden verleden tijd. Ook is het hoofdkussen optimaal ventilerend en biedt deze een heerlijk slaapcomfort. Het kussen wordt geleverd in een PE-ritstas en kan eenvoudig opgeborgen worden indien gewenst.   

Kenmerken Polydaun 15% dons hoofdkussen

 • Tijk: 100% Jaquard katoen Nomite®, streep dessin
 • Kleur: wit met wit paspelband
 • Vulling, vulgewicht: 700 gram, 90% witte eendendons, 10% veertjes 1200 gram, 15% witte eendendons, 85% veertjes
 • DIN EN 12934 en RDS
 • Afmeting: 60 x 70 cm
 • Verpakking: PE ritstas
 • Garantie: 2 jaar op fabricagefouten

Dons hoofdkussen is ook verkrijgbaar met 90 % dons, 700 gram

Polydaun

Lekker slapen en fris ontwaken. Dat is het motto van Polydaun. Het is zelfs onze eerste levensbehoefte, want een uitgeslapen mens kan de hele wereld aan. Polydaun verdiept zich al meer dan 50 jaar in slaapcomfort en in een gezond slaapklimaat.

Hoe het begon

Het begon in 1962 in Zweden. Polydun brengt als één van de eerste ondernemingen slaapzakken op de markt. De dochteronderneming van Polydun – Polydaun – is verantwoordelijk voor de Nederlandse markt dat zo succesvol blijkt te zijn dat het al snel een zelfstandige onderneming wordt.

Een nieuw, innovatief product

Polydaun breidt het assortiment uit met een dekbed. Op dat moment een compleet nieuw en innovatief product. Een gat in de markt, het dekbed betekende een enorme evolutie als het gaat om slaapcomfort. In de jaren ’80 van de vorige eeuw stapt vrijwel iedereen over op het dekbed. Sindsdien is Polydaun uitgegroeid tot de grootste fabrikant van dekbedden en hoofdkussens in de BeNeLux.

Het assortiment

De 3 kernproducten zijn dekbedden, hoofdkussens en matrasbescherming. Omdat lekker slapen en fris ontwaken voor iedereen weer anders is, worden de producten afgestemd op de individuele slaapbehoeften. Zo wordt er rekening gehouden met vocht- en warmteregulatie, warmte-isolatie, comfort, wasbaarheid, huisstofmijtwerende eigenschappen, gebruiksgemak en duurzaamheid. Of je nu een onrustige slaper bent, een koukleum, een allergie hebt, of overmatig transpireert, voor elk slaapbehoefte is er wel een passend dekbed, kussen of matrasbeschermer te vinden.

Verantwoord ondernemen

Polydaun staat voor duurzaam en verantwoord produceren. Grondstoffen kunnen opraken. Kinderarbeid en onmenselijke arbeidsomstandigheden zijn ontoelaatbaar. Waar mogelijk worden gerecyclede grondstoffen ingezet. Daarnaast wordt er nagedacht over het onderhoud van producten. Zo zijn de advies wasvoorschriften van 60°C verlaagd naar 40°C. Beter voor het milieu, terwijl het beddengoed wel schoon en fris wordt.

Specificaties

 • Lengte
  60 cm
 • Breedte
  70 cm
 • Merk
  Polydaun