Start Whats app gesprek met Godu | Klarna Achteraf betalen

Polydaun 90 dons Dekbed enkel EN 12934 200 x 200 cm

Omschrijving Polydaun 90 dons Dekbed enkel EN 12934 200 x 200 cm

Altijd al een heerlijk zacht, donzen dekbed gewild? Dan is dit je kans! Het heerlijke donzen dekbed uit de dons-serie van Polydaun is een fantastisch lichtgewicht dekbed, waar je iedere dag weer in luxe en comfort kunt slapen. Een goede nachtrust is een eerste levensbehoefte en erg belangrijk. Het donzen dekbed van Polydaun helpt je iedere dag heerlijk uitgerust en fris wakker te laten worden en bevordert een goede nachtrust!

Katoenen tijk: Het tijk van het donzen dekbed van Polydaun is gemaakt van 100% Jaquard katoen Nomite en heeft een streep dessin. Het tijk is wit van kleur. Nomite is een extreem fijn geweven stof, waar de huisstofmijt niet doorheen kan kruipen. Het dekbed is dus erg goed bestand tegen huisstofmijt en hierdoor uitermate geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie.

Donzen vulling: Het donzen dekbed van Polydaun is gevuld met 90% eendendons en 10% eendenveren DIN EN12934. Dit RDS traceerbare eendendons is van klasse 1 topkwaliteit en garanderen geen dierenleed voor het maken van het dekbed. Het enkele dekbed is verkrijgbaar in 5 verschillende formaten, zo is er voor ieder bed wel een mooi donzen dekbed te krijgen.

Ventilerend dekbed: Het hoogwaardige tijk en dekbed heeft optimale en fantastische ventilerende eigenschappen. Daarnaast heeft het dekbed een zeer hoge vochtregulerende werking. Zo is klam wakker worden verleden tijd en word je iedere ochtend fris wakker. Het dekbed voelt fris en aangenaam op de huid en zorgt voor een optimale nachtrust. Iedere dag weer opnieuw.  

Kenmerken Polydaun 90% dons dekbed

 • Tijk: 100% Jaquard katoen Nomite®, streep dessin
 • Kleur: wit 
 • Vulling: 90% witte eendendons, 10% witte eendenveertjes DIN EN12934
 • Vulgewicht: 140x200 cm: 750 gram, 140x220 cm: 830 gram, 200x200 cm: 1150 gram, 240x200 cm: 1400 gram, 240x220 cm: 1550 gram
 • Stiksel: boxstiksel
 • Warmteklasse: 2
 • Verpakking: non-woven draagtas
 • Garantie: 2 jaar op fabricagefouten

90% dons dekbed is ook verkrijgbaar in deze formaten:

Polydaun

Lekker slapen en fris ontwaken. Dat is het motto van Polydaun. Het is zelfs onze eerste levensbehoefte, want een uitgeslapen mens kan de hele wereld aan. Polydaun verdiept zich al meer dan 50 jaar in slaapcomfort en in een gezond slaapklimaat.

Hoe het begon

Het begon in 1962 in Zweden. Polydun brengt als één van de eerste ondernemingen slaapzakken op de markt. De dochteronderneming van Polydun – Polydaun – is verantwoordelijk voor de Nederlandse markt dat zo succesvol blijkt te zijn dat het al snel een zelfstandige onderneming wordt.

Een nieuw, innovatief product

Polydaun breidt het assortiment uit met een dekbed. Op dat moment een compleet nieuw en innovatief product. Een gat in de markt, het dekbed betekende een enorme evolutie als het gaat om slaapcomfort. In de jaren ’80 van de vorige eeuw stapt vrijwel iedereen over op het dekbed. Sindsdien is Polydaun uitgegroeid tot de grootste fabrikant van dekbedden en hoofdkussens in de BeNeLux.

Het assortiment

De 3 kernproducten zijn dekbedden, hoofdkussens en matrasbescherming. Omdat lekker slapen en fris ontwaken voor iedereen weer anders is, worden de producten afgestemd op de individuele slaapbehoeften. Zo wordt er rekening gehouden met vocht- en warmteregulatie, warmte-isolatie, comfort, wasbaarheid, huisstofmijtwerende eigenschappen, gebruiksgemak en duurzaamheid. Of je nu een onrustige slaper bent, een koukleum, een allergie hebt, of overmatig transpireert, voor elk slaapbehoefte is er wel een passend dekbed, kussen of matrasbeschermer te vinden.

Verantwoord ondernemen

Polydaun staat voor duurzaam en verantwoord produceren. Grondstoffen kunnen opraken. Kinderarbeid en onmenselijke arbeidsomstandigheden zijn ontoelaatbaar. Waar mogelijk worden gerecyclede grondstoffen ingezet. Daarnaast wordt er nagedacht over het onderhoud van producten. Zo zijn de advies wasvoorschriften van 60°C verlaagd naar 40°C. Beter voor het milieu, terwijl het beddengoed wel schoon en fris wordt.

Specificaties

 • Lengte
  200 cm
 • Breedte
  200 cm
 • Merk
  Polydaun