Start Whats app gesprek met Godu | Klarna Achteraf betalen

Polydaun 90 dons hoofdkussen 60 x 70 cm

Omschrijving Polydaun 90 dons hoofdkussen 60 x 70 cm

Heerlijk fris wakker worden. Genieten van een optimale nachtrust en dat iedere dag weer? Als dit je als muziek in de oren klinkt, dan is het 90% donzen hoofdkussen van Polydaun een goede keuze voor jou! Polydaun staat voor innovatie en een prachtig assortiment van topkwaliteit. Het donzen hoofdkussen is onderdeel van dit geweldige assortiment en biedt een hoge duurzaamheid en een fantastisch slaapcomfort.

Tijk van Jaquard katoen: Het hoofdkussen uit de dons-serie van Polydaun heeft een tijk gemaakt van 100% Jaquard katoen Nomite streep dessin. Het kussen is wit van kleur en heeft een wit paspelband. Nomite is een extreem fijn geweven tijkstof en zorgt ervoor dat huisstofmijt geen kans krijgt. Huisstofmijt kan namelijk niet door de zeer fijne structuur van de tijk kruipen. Hierdoor is hoofdkussen uitermate geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie. 

90% donzen vulling: Het hoofdkussen is gevuld met een 90% eendendons en 10% eendenveren vulling. De gecertificeerde dons is van klasse 1, DIN EN12934 en van absolute topkwaliteit. De eendendons is traceerbaar via RDS en zo weet je zeker dat bij de maak van jouw hoofdkussen geen dierenleed te pas komt. Het donzen hoofdkussen van Polydaun is heerlijk zacht en licht van gewicht.

Ventilerend en vochtregulerend: Het donzen hoofdkussen van Polydaun heeft een fantastisch ventilerende werking. Ook is het kussen goed vochtregulerend. Deze twee fantastische eigenschappen zorgen voor een heerlijk fris slaapcomfort, voorkomt overmatig transpireren en klam wakker worden is met dit hoofdkussen ook verleden tijd.  

Kenmerken Polydaun 90% dons hoofdkussen

 • Tijk: 100% Jaquard katoen Nomite®, streep dessin
 • Kleur: wit met wit paspelband
 • Vulling, vulgewicht: 700 gram, 90% witte eendendons, 10% veertjes 1200 gram, 15% witte eendendons, 85% veertjes
 • DIN EN 12934 en RDS
 • Afmeting: 60 x 70 cm
 • Verpakking: PE ritstas
 • Garantie: 2 jaar op fabricagefouten

Dons hoofdkussen is ook verkrijgbaar met 15% dons, 1200 gram

Polydaun

Lekker slapen en fris ontwaken. Dat is het motto van Polydaun. Het is zelfs onze eerste levensbehoefte, want een uitgeslapen mens kan de hele wereld aan. Polydaun verdiept zich al meer dan 50 jaar in slaapcomfort en in een gezond slaapklimaat.

Hoe het begon

Het begon in 1962 in Zweden. Polydun brengt als één van de eerste ondernemingen slaapzakken op de markt. De dochteronderneming van Polydun – Polydaun – is verantwoordelijk voor de Nederlandse markt dat zo succesvol blijkt te zijn dat het al snel een zelfstandige onderneming wordt.

Een nieuw, innovatief product

Polydaun breidt het assortiment uit met een dekbed. Op dat moment een compleet nieuw en innovatief product. Een gat in de markt, het dekbed betekende een enorme evolutie als het gaat om slaapcomfort. In de jaren ’80 van de vorige eeuw stapt vrijwel iedereen over op het dekbed. Sindsdien is Polydaun uitgegroeid tot de grootste fabrikant van dekbedden en hoofdkussens in de BeNeLux.

Het assortiment

De 3 kernproducten zijn dekbedden, hoofdkussens en matrasbescherming. Omdat lekker slapen en fris ontwaken voor iedereen weer anders is, worden de producten afgestemd op de individuele slaapbehoeften. Zo wordt er rekening gehouden met vocht- en warmteregulatie, warmte-isolatie, comfort, wasbaarheid, huisstofmijtwerende eigenschappen, gebruiksgemak en duurzaamheid. Of je nu een onrustige slaper bent, een koukleum, een allergie hebt, of overmatig transpireert, voor elk slaapbehoefte is er wel een passend dekbed, kussen of matrasbeschermer te vinden.

Verantwoord ondernemen

Polydaun staat voor duurzaam en verantwoord produceren. Grondstoffen kunnen opraken. Kinderarbeid en onmenselijke arbeidsomstandigheden zijn ontoelaatbaar. Waar mogelijk worden gerecyclede grondstoffen ingezet. Daarnaast wordt er nagedacht over het onderhoud van producten. Zo zijn de advies wasvoorschriften van 60°C verlaagd naar 40°C. Beter voor het milieu, terwijl het beddengoed wel schoon en fris wordt.

Specificaties

 • Lengte
  60 cm
 • Breedte
  70 cm
 • Merk
  Polydaun